top of page

İzmir, Çiğli, Karşıyaka
Diş Beyazlatma İşlemi

Daha beyaz ve güzel bir gülüşe sahip olmak için profesyonel diş beyazlatma hizmetimizden yararlanın. Hemen iletişime geçin ve fiyat alın!

Diş Beyazlatma Nedir?

Güzel bir gülüş; tebessüm, gözlerdeki ışıltı ve yüz mimiklerimiz ile başlar. Gülümsememizde dişlerin yeri ise çok çok büyüktür. Renkleri bozulmuş ve yıpranmış dişler gülümsendiğinde pek hoş durmaz. Bu sebeple her birey ışıltılı ve bembeyaz gülüş ister.

 

Düzenli ağız bakımı yapılsa ve ağız hijyeninde dikkat edilse bile her bireyin kendine özgü bir diş rengi vardır ve diş renkleri yıllar geçtikçe sararır. Yıllar içinde gelişen bu durum ile beraber bireyler gülümserken, fotoğraf çekilirken ya da sosyal bir ortamda bulunduklarında gülüşlerinden ve dişlerinin renginden rahatsız olurlar.

 

Diş beyazlatma işlemi ile hastalarımız arzu ettikleri ışıltılı ve beyaz gülüşlere sahip olabilir ve bu işlem diğer gülüş estetiği işlemlerine göre oldukça ekonomiktir.

 

Diş beyazlatma işlemi dişlerin daha ışıltılı ve daha beyaz durması için yapılan ve doğru şekilde yapıldığında dişlere asla zarar vermeyen bir prosedürdür.

Dişe esas rengini veren diş sert dokusu dentin dokusudur. Diş beyazlatma solüsyonları yarı geçirgen olan dişimizin dış tabakası olan mine yüzeyine uygulanır.

 

Buradaki amaç yarı geçirgen tabaka olan mine dokusundan solüsyonların dişin dentin tabakasına ulaşıp beyazlatma işleminin kontrollü olarak gerçekleştirilmesidir. Bu işlem ile beraber diş yüzeylerinde oluşan diş içi ve diş yüzeyi lekelenmeler ve renk bozulmaları giderilir. Daha fazla bilgi için tıkla!

Dişler Neden Lekelenir?

Dişlerde oluşan lekeleri biz diş hekimleri iki ana başlık altında ele alırız.

1.Dışsal renklenme;

Dışsal lekenme olarak tabir edilen durum bireylerin tükettiği gıdalar nedeniyle oluşan lekelenmelerdir. Dışsal lekenmeye en çok sebep olan etkenler; sigara, çay, kahve ve bir takım gıda boyalı ürün kullanımıdır. Dışsal lekelenmeye sebep olan etkenler diş minesinin yarı geçirgen olmasından dolayı bir süre sonra dişe esas rengini veren dentin tabaksına da etki eder.

2. ​İçsel lekelenme;

İçsel lekelenmeler anne karnında kullanılan bir takım ilaçlar ya da çocukluk yaşta kullanılan ilaçlara bağlı olabileceği gibi, çocuk yaşta yaşadıkları yerdeki içme ya da günlük kullanılan sularda fazla flor nedeniyle de görülebilir.Daha fazla bilgi için tıkla!

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Diş Beyazlatma İşlemi nasıl yapılır
Dişlerde lekelenme - Dr.Kutay Gürel

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatma (Bleaching) işleminde başarılı bir sonuç elde etmek için diş hekimi ve diş doktoru doğru hasta seçimi ile beraber doğru materyal seçimini yapmalıdır. Beyazlatma işlemine başlanacak hastalarımızda ilk öncelik eğer ağız hijyenleri çok iyi değil ise diş taşı temizliği ile diş taşlarının, diş tatarlarının giderilmesidir.

 

Diş beyazlatma işlemi biz diş doktorları tarafından dört farkı şekilde gerçeklemektedir. Bunlarından birincisi  ofis tipi diş beyazlatma, ikincisi ev tipi beyazlatma ve son olarak üçüncüsü kombine diş beyazlatmadır.

İzmir,Çiğli,Karşıyaka lazer ile Diş Beyazlatma

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Ofis tipi diş beyazlatmada %38’lik hidrojen peroksit kullanılır ve bu ajan diş mine tabaksına uygulanırken dişeti dokuları korunmalıdır. Bu sebeple, dişeti ile diş aralarına diş eti koruyucu bariyerler yerleştirilir. Dişeti bariyerlerinin doğru yerleştirilmesi oldukça önemli bir konudur.

Diş beyazlatma işlemi sırasında kullanılan jeller diş yüzeyinde 15-20 dakikalık seanslar ile 3 kez tekrarlanır ve işlem 45 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir.

Bu işlem sırasında ışık kaynağı diye hitap edebileceğimiz lazer kullanılabilir ya da lazer kullanılmadan da yapılabilir. Lazer ile diş beyazlatma işlemi ışık kaynağı kullanılmayan sisteme göre biraz daha hızlı netice verdirir.

Ancak iki uygulama arasında fark olmaz. Bu prosedür 5-7 gün sonra tekrarlanır ve artık bireyler arzu ettikleri diş rengine sahip olurlar.Daha fazla bilgi için tıkla!

 

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Ev Tipi Diş Beyazlatma İşlemi

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Ev tipi beyazlatma bireylerin ağız hijyeni sağlandıktan sonra kişiye özel hazırlanan beyazlatma plakları ile bireyin kendisinin 6-8 saat uyguladığı bir işlemdir.

 

6-8 saat beyazlatma plakları ağızda durduğu sürece bireyler yemek yeme aktivitesi göstermemesi gerekir. Bu sebeple yaygın olarak hastalarımıza akşamları yatarken dişlerini fırçaladıktan sonra uygulamalarını isteriz.

 

Ev tipi beyazlatmada; %10-16’lık karbamid peroksit kullanılır. Bu uygulama ile bireyler arzu ettikleri diş beyazlığına 4-6 seans gün aşırı uygulama ile kavuşurlar.

 

Böylelikle bireyler 8-12 gün içerisinde arzu ettikleri beyazlığa kavuşur. Diş doktorları ve diş klinikleri tarafından hastalara verilen ev tipi beyazlatma jelleri mümkün olduğunca buz dolabında saklanmalıdır.

İzmir,Çiğli,Karşıyaka  Kombine Diş Beyazlatma İşlemi fiyatları

Kombine Diş Beyazlatma

Kombine diş beyazlatma işlemi, bir kısmı kinik ortamında gerçekleştirilen ve bir diğer kısmı evde hastalara özel olarak hazırlatılan beyazlatma plakları ile uygulanan sistemdir. Bu sistemin avantajı ev tipi beyazlatma jeli ve plakları bireylerde olacağından diledikleri bir zaman diliminde daha sonrasında da beyazlatma işlemini gerçekleştirebilecek olmalarıdır.Daha fazla bilgi için tıkla!

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Kombine Diş Beyazlatma işlemi fiyatları

Tek Diş Beyazlatma (İçten diş Beyazlatma)

Kanal tedavisi görmüş dişler zaman içerisinde bağıl suyunu kaybeder ve zaman içerisinde daha gri görebilir. Özellikle ön dişlere kanal tedavisi yapıldığında bu durum estetik olarak da hoş görünmez.

 

Bu sebeple tek diş uygulamalarında dişin eski dolgusu kaldırılır ve diş içine beyazlatıcı jel konur ve ilgili tek dişin beyazlaması sağlanır. Bu işlem sonrası belli bir süre beklendikten sonra daimi diş dolgusu tekrar yapılır.Daha fazla bilgi için tıkla!

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Lazerle Diş Beyazlatma İşlemi nedir

Lazerle Diş Beyazlatma Nedir?

Lazerle diş beyazlatma işlemi yukarıda ki yazımızda anlattığımız ofis tipi beyazlatma işlemi sırasında güçlü ışık kaynakları kullanılarak yapılan diş beyazlatma çeşididir. Lazer ışık kaynağı kullanıldığında beyazlatıcı jel, ışık kaynağının da etkisiyle diş üzerinde daha kısa sürede etki eder.Daha fazla bilgi için tıkla!

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Lazerle Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrasında Neler Yapılmalı?

Diş beyazlatma (Bleaching) işlemi sonrasında etkinlik işlem sonrasında hemen görülecektir. Etkinliğin uzun süre kalabilmesi için özellikle ilk 2 hafta renkli gıdalar tüketilmemelidir. Tüketilmemesi gereken renkli gıdalara örnek verilecek olunursa bunlar;

  • Çay, kahve

  • Kırmızı üzüm ve türevleri

  • Kırmızı ve sarı renkli baharatlar

  • Gıda boyalı şekerlemeler

  • Asitli gıdalar

  • Salçalı yemeklerdir.

 

Diş beyazlatma işlemi sonrası geçici süreliğine de olsa sıcak ve soğuk hassasiyetleri yaşanabilir. Böyle bir durum olduğunda hastalarımıza yüzeysel flor uygulaması yapılabileceği gibi hassasiyet giderici potasyum nitrat gibi materyaller de uygulanabilir.

 

Ayrıca hastalarımız ağrı kesici özelliği olan ilaçlar da kullanabilirler. Tüm hastalarımızda yaşamasak bile hassasiyet şikayetinin geçici olduğu ve 1-2 günlük süre içerisinde sonlanacağı bilinmelidir.

 

Diş fırçalama işlemini hastalarımız düzenli olarak beyazlatma işlemi sonrasında yine yapabilirler.

 

Sigara kullanımı da dişlerde renk değişimine sebep olacağından beyazlatma işlemi sonrası olabildiğince tüketilmemelidir. Sigara kullanılsa bile çok daha özenli diş fırçalanmalıdır.

 

Diş Beyazlatma Hangi Durumlarda Yapılmaz?

 

  • Yaygın diş hassasiyeti yaşayan bireylere

  • İleri diş eti çekilmesi olan bireylere

  • Dişleri aşınmış ve diş yüzeylerinde gözle görülür mine çatlakları olan bireylere

  • Diş yüzeylerinde mine tabakası tamamen aşınmış bireylere

  • Ağız hijyeni iyi olmayan bireylere

  • Hamilelik, hamilelik şüphesi olan ya da emzirme döneminde olan bireylere

  • Beyazlatma yapılacak ön dişlerinde kaplama ve köprü olan bireylere

 

diş beyazlatma işlemi yapılmaz.Daha fazla bilgi için tıkla!

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Diş Beyazlatma Öncesi ve Sonrası

Diş Beyazlatma Neye Yarar?

Değişen dünya ve her bireyin artık göz önünde olması ile eskiye nazaran dişler ve dış bakımı artık çok daha önem kazanan bir olgu olmuştur.

Diş lekelenme şikayeti popülasyonda karşımıza çıkan belki de en yaygın durumdur. Diş beyazlatma işlemi ile beraber kişiler, kısa sürede ve kaplama işlemlerine oranla daha ekonomik şekilde arzu ettikleri beyaz gülüşleri yakalayabilir. Böylelikle daha özgüvenli gülüşler kazanmış olurlar.Daha fazla bilgi için tıkla!

İzmir,Çiğli,Karşıyaka Estetik Diş Beyazlatma işlemi

Diş Beyazlatıcısı Nedir?

Diş hekimlerinin ve diş kliniklerinin kullandığı tüm ürünler sağlık bakanlığı onaylı ürünlerdir. Diş beyazlatıcıları diş beyazlatma işlemi sırasında kullanılan koyu jel formunda olan yapılardır. Kimyasal etken olarak hidrojen peroksit, ve karbamid peroksit kullanılır.Daha fazla bilgi için tıkla!

  • Lamine Diş Kaplama İşlemi Kaç Seans Sürer?
    Porselen yaprak dişlerin yapımı hastaların tüm ağız bakımları yapıldıktan sonra 2-3 seans ve 5-7 gün toplam süre ile biter. Birinci seansta preperasyonlar yapılıp dişler ölçü alımına uygun hale getirilir ve ölçü alma işlemi sonrası gerekli görülür ise geçici dişler yapılır. İkinci randevuda diş eti ile dişlerin uyumları kontrol edilir. Sonraki seans ya da seanslarda hastanın beğenisine sunulur ve eğer hastalarımız yapılan işlemden memnun kalırlarsa lamine dişler daimi olarak özel yapıştırıcılarla yapıştırılır.
  • Lamine Diş Kaplama Yapıştırıldıktan Sonra Düşer mi?
    Porselen lamine dişler için özel olarak üretilen reçine esaslı özel yapıştırıcılar mevcuttur ve yapılan yaprak porselenler bu özel yapıştırıcılarla yapıştırıldıkları için porselen laminelerin desimante olması yani düşmesi çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Ancak yapıştırma prosedürüne diş hekimi uygun davranmadıysa ya yapıştırma sırasında tükürük ya da su geldi ise diş yüzeyine o zaman yapıştırıcıda tam bir adezyon sağlamaz diş yüzeyine. Bu durumda yapılan laminenin erken dönemde çıkmasına sebep olur. Yine hekim kaynaklı bir faktör olan diş ile laminenin tam uyumlu yapılmamasıdır. Böyle bir durum varsa doğru olan hekimin yaptığı işi en başa alıp yeniden lamine dişlerin üretilmesi olmalıdır. Ancak buna uygun davranılmadığı durumda lamineler maalesef erken dönemde düşebilir. Ağız hijyenini iyi sağlamayan ya da asitli gıdalar tüketen hastalarda veya tüketilmemesi gereken gıdalar tüketildiğinde laminelerde kırıklar ya da düşmeler olabilir. Diş sıkan bireylere diş plağı ile beraber botox uygulaması yapılmalıdır.
  • Zirkon Diş Kaplama ve Lamine Diş Kaplama arasındaki Fark Nedir?
    Zirkon kaplama ile porselen lamine yaprak kaplama arasındaki en büyük fark dişe uygulanan diş sert dokusu eksiltme miktarıdır. Zirkon diş kaplamalarında dişin çepeçevre tüm yüzeylerinden 0,9-2 mm kadar diş sert dokusu kaldırılarak yapılırken, porselen lamine dişlerde bu oran dişin tek yüzeyinden en fazla 0,3-0,6 mm kadar sert doku eksiltmesi ile mümkündür.
bottom of page